Erdek'te Kabotaj coşkusu

Erdek

1 Temmuz Kabotaj Bayramı özüne uygun yarışmalarla kutlandı

1 Temmuz Kabotaj Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda içeriğine uygun aktivitelerle kutlandı.

Erdek’teki törenin ilk etabı sabah anıta çelenk konması ile başladı. Deniz şehitlerini anma ve sportif yarışmalar ise akşam saat 18.00 de başladı.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkan vekili Burhan Karışık, Garnizon komutanı ve Liman Başkanı’nın hazır bulunduğu protokol kendileri için hazırlanan motorla denize açılarak, Deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakmalarının ardından saygı duruşu yapıldı. İstiklal marşı okundu.

Daha sonra mini Kabotaj olimpiyatlarına geçildi.

Yapılan yüzme yarışlarında 50 mt genç erkeklerde 1. Orhan Güç, 2. Egemen Özalp, 3. Levent Çetinkaya, 100 mt genç erkeklerde 1. İsmail Durukan, 2.Duygun Yurteri 3.Kader Kan, Bayanlar 50 mt de 1. Özlem Değirmenci 2. Sevda Erk 3. Nil Uzer gelirken, Ünlü yağlı kazıktan bayrak kapma yarışmasına 15 genç katıldı.

Erdek’te 42 yıldır yağlı kazıktan Bayrağı almakla meşhur Zalım Felek, üç denemede başarısız olurken 42 yıl sonra Bayrağı genç veliaht Şafak Eker aldı.

Zalım Felek, 42 yıllık saltanatını sonlandıran Şafak Eker’in bayrağı ile birlikte denizden çıkartırken üzüntüsü gözlerinden okunuyordu.

Mini Kabotaj olimpiyatlarına katılan yarışmacılara kupa, madalya be armağanları protokol tarafından verilirken, Yağlı kazıkta bayrağını rakibine Zalım Felek verdi ve başarı diledi.



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false